Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ενοικίαση γερανών- τα διαφορετικά είδη


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γερανών διαθέσιμοι σε υπηρεσίες ενοικίασης επαγγελματικών οχημάτων. Είναι σημαντικό λοιπόν, να γνωρίζετε τις προδιαγραφές κάθε γερανού, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο για τις εκάστοτε ανάγκες μοντέλο.

Ένα απλό μοντέλο είναι ο κινητός γερανός. Διαθέτει μια τηλεσκοπική «κεραία» τοποθετημένη σε κυλιόμενη πλατφόρμα. Η πλατφόρμα των κινητών γερανών μπορεί να έχει είτε ρόδες που έχουν σχεδιαστεί για σιδηροδρομικές γραμμές ή ερπύστριες. Τροχαλίες ή μοχλοί προσθέτουν στο μήκος και την ανυψωτική δύναμη της κεραίας ενώ συνήθως γάντζοι συμπληρώνουν τη λειτουργία της. Οι κινητοί γερανοί είναι κατάλληλοι για έργα εντός πόλης, δεδομένου ότι μπορούν να μεταφέρονται εύκολα ενώ συχνά οι εταιρίες ενοικίασης γερανών ενισχύουν τη μεταφορά και την άρση των γερανών τους.

Ο κινητός γερανός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κατεδάφιση ή σε χωματουργικά, καθώς το άγκιστρο στο τέλος της κεραίας του μπορεί να αλλάξει σε μπάλα ή σε κουβά για μπάζα, ανάλογα με την εργασία για την οποία καλείστε να ενοικιάσετε έναν γερανό. Φορτηγά γερανοί και ανωμάλου εδάφους γερανοί είναι επίσης κινητοί σε πολλές περιπτώσεις. Το φορτηγό-γερανός διαθέτει ειδικά εξαρτήματα που αγκυρώνουν στο έδαφος, ώστε να κρατείται πλήρως σταθερός, όταν είναι σε χρήση. Γερανοί που έχουν σχεδιαστεί για ανώμαλα εδάφη έχουν μια βάση που δεν διαφέρει από ένα όχημα 4 τροχών. Είναι καλά για να μαζεύουν υλικά μεταφορών.

Οι φορτωτές γερανοί είναι κατασκευασμένοι από υδραυλικά φράγματα τοποθετημένα πάνω σε ρυμουλκά, όπου και φορτώνουν εμπορεύματα, και έχουν ειδικές αρθρώσεις στον βραχίονά τους οι οποίοι διπλώνουν, όταν το όχημα δεν χρησιμοποιείται. Είναι παρόμοιοι με τους τηλεσκοπικούς γερανούς καθώς σε ορισμένα τμήματα αυτού του τύπου μπορεί να υπάρξει ένα τμήμα του βραχίονα που χρησιμοποιεί τηλεσκόπιο για ευκολότερη χρήση.

Θα χρειαστείτε πλωτούς γερανούς προς ενοικίαση, αν το έργο σας συμμετέχει στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Βρίσκονται στο νερό και χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή λιμένων, για την περίσωση πλοίων και για την οικοδόμηση γεφυρών. Μπορούν επίσης να ξεφορτώνουν πλοία και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το χειρισμό των πολύ βαριών φορτίων και
container με περίεργο σχήμα.

Τέλος, υπάρχουν οι λεγόμενοι πυργο-γερανοί που δεν έχουν κινητή βάση και χρησιμοποιούνται συχνά για την κατασκευή ουρανοξυστών και άλλων υψηλών κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου