Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νέα για επαγγελματικά αυτοκίνητα


» Διευρύνεται η λίστα των επαγγελματικών μοντέλων που ευνοούνται από το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης, μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.
Πλέον συμπεριλαμβάνονται όλα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της κατηγορίας των ελαφρών φορτηγών (αγροτικά, βαν κ.ά.) έως 3,5 τόνους. Υπάρχει δυνατότητα να αποσυρθεί επιβατικό είτε επαγγελματικό αυτοκίνητο και να αγοραστεί με το οικονομικό κίνητρο ελαφρύ φορτηγό. Το αντίθετο όμως δεν ισχύει.
» Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης γιόρτασε τα 50 χρόνια συνεργασίας με τη Nissan. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη της Nissan. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκον, ένα από τα ισχυρότερα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμά του αναφέρθηκε στην επιτυχή συνεργασία των δύο εταιρειών. Ο κ. Κ. Γκον είχε προγραμματίσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά μετά το σεισμό στην Ιαπωνία υποχρεώθηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του. Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας κ. Βασίλης Θεοχαράκης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας και τόνισε την αρτιότητα του εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στον Βόλο (1980-1995). Σε περίοπτη θέση στο χώρο της εκδήλωσης τοποθετήθηκε το ηλεκτρικό Nissan Leaf. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Nissan, από το φθινόπωρο θα πωλείται και στην Ελλάδα.
Το Nissan Leaf αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2011.
» Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η PSA (Peugeot - Citroen) αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία όσον αφορά τις συνολικές πατέντες, σύμφωνα με το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η κατοχύρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμό πατεντών αντανακλά τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Το 2010 ο όμιλος PSA επένδυσε συνολικά 2,1 δισ. ευρώ στην έρευνα και στην εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου