Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κλάρκ-Ανυψωτικά: Έρευνα πριν την αγορά


Τα λεγόμενα κλάρκ ή αλλιώς ανυψωτικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά διαφόρων φορτίων και είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Τα συναντάμε συχνά, τόσο σε αποθήκες εταιρειών, όσο και σε σπίτια προς ιδιωτική χρήση, για μετακίνηση ή ανύψωση φορτίων ορισμένου αλλά όχι απαραίτητα πολύ περιορισμένου βάρους. Εάν προγραμματίζετε την αγορά ενός ρυμουλκού βοηθητικού μηχανήματος τέτοιου τύπου, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε το είδος του τρέιλερ που θα χρειαστείτε ανάλογα με τον τύπο εργασίας σας και στη συνέχεια το που μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα προς πώληση και αγορά.

Υπάρχουν πάρα πολλές καταστάσεις για τις οποίες ένα τέτοιου τύπου μηχάνημα μεταφοράς φορτίων θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο. Σκεφτείτε την πιθανότητα να θέλετε να μετακομίσετε κάποια πράγματα από τον χώρο του σπιτιού σας σε μία νέα τοποθεσία, να θέλετε να τακτοποιήσετε μία αποθήκη, να χρειαστείτε να καθαρίσετε ένα χώρο από περιττά πράγματα που πιάνουν χώρο, αν είναι να περιοριστούμε σε ιδιωτικής ανάγκης χρήσης. Αντί να αγοράσετε λοιπόν ένα φορτηγό μεταφορικής που σίγουρα είναι άβολη επιλογή από άποψη χώρου και χρημάτων, αρχίστε να σκέφτεστε την αγορά ενός ανυψωτικού τρέιλερ που θα μπορείτε να τοποθετείτε ακόμη και σε μια μικρή αποθήκη ή ένα γκαράζ και να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε τις δουλειές σας εύκολα, γρήγορα και πιο οικονομικά.

Μολονότι η σύγκριση του κλάρκ με τα φορτηγά που χρησιμοποιούνται για τους ίδιους λόγους, για μεταφορά βάρους, φέρνει τα ανυψωτικά σε πλεονεκτική θέση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοστίζουν και αυτά. Πρέπει λοιπόν, να κοιτάξετε τον προϋπολογισμό σας, προτού αποφασίσετε να προβείτε σε μία τέτοια αγορά, καθώς και να κάνετε μία διεξοδική έρευνα σε ιδιώτες λιανοπωλητές ή στην ηλεκτρονική αγορά για να προχωρήσετε κατάλληλα. Αν είστε ένας μικρής εμβέλειας επιχειρηματίας για παράδειγμα ένα μικρό κλάρκ θα είναι αρκετό και οικονομικό για τις ανάγκες σας. Μην επιλέξετε ένα μεγαλύτερο τρέιλερ, αν το ταμείο που έχετε δεν σας το επιτρέπει. Εξετάστε την ανθεκτικότητα και την αντοχή της επιλογής σας σε συνάρτηση με την ποσότητα της χρήσης του και επιλέξτε φρόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου