Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Επαγγελματικά...Νέα

8-12-2010

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ &ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βάκχου 5, Τ.Κ. 546 29 Τηλ.: 2310/526.809 Φαξ:2310/552.583 e-mail: info@seemaa.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1974
Αρ. πρωτ. 449/2010 Θεσσαλονίκη 15/07/2010

Προς το Υπουργείο Οικονομικών

Κύριο Παπακωνσταντίνου

ΑΘΗΝΑ αρ. πρωτ. 10346/20-07-2010

ΘΕΜΑ: Κακή χρήση των στοιχείων από τις υπηρεσίες αξιών που σε πολλές περιπτώσεις το μεταχειρισμένο πληρώνει περισσότερο από ένα καινούργιο.

Κύριε Υπουργέ.

Σας αναλύουμε παρακάτω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι επαγγελματίες που εισάγουμε μεταχειρισμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσον αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορτηγά που όμοια τους, ίδιου τύπου και ίδιων χαρακτηριστικών, εισάγονται και ως καινούρια από αντιπροσώπους, οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιών έχουν την υποχρέωση να ανατρέχουν για τον προσδιορισμό της αξίας του μεταχειρισμένου φορτηγού σε τιμοκαταλόγους που υποχρεούνται να δίνουν οι εισαγωγείς καινούριων φορτηγών στην αρμόδια υπηρεσία ή οπουδήποτε αλλού μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την αντικειμενική αξία του αυτοκινήτου. Βάσει της αξίας που προσδιορίζεται κατόπιν έρευνας , υπολογίζεται και ο φόρος που αναλογεί για την εισαγωγή του μεταχειρισμένου φορτηγού.

Για ευκολία των υπαλλήλων έχει καθιερωθεί να χρησιμοποιείτε η γερμανική Scwageliste ως πηγή για την αντικειμενική αξία. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις όμως τα στοιχεία που δίνονται στην λίστα αυτή για την αξία αγοράς των καινούριων φορτηγών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και αυτό μπορείτε πολύ εύκολα να το διαπιστώσετε αν συγκρίνετε τα στοιχεία αυτά με την λίστα αξίας αγοράς που δίνουν οι εισαγωγής καινούριων φορτηγών.

Θα παρατηρήσετε ότι η πραγματική αξία αγοράς είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή που αναφέρεται στην schwagelista, με αποτέλεσμα ακόμα και μετά την απαιτούμενη απομείωση που υπολογίζεται για τα μετ/να φορτηγά πάνω στην αξία της schwageliste αυτή παραμένει μεγαλύτερη από την αγορά του καινούριου με αποτέλεσμα στο μεταχειρισμένο φορτηγό να αναλογεί μεγαλύτερος φόρος από το καινούριο. Αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και μαρασμό του κλάδου μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΥΡΟΤΕΛΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου