Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κατηγορίες επαγγελματικών φορτηγών


Μολονότι, το πρώτο φορτηγό που κατασκευάστηκε χρεώνεται στην Αγγλία, το 1885, η εταιρία αυτοκινήτων Ford Motor Company είναι περισσότερο γνωστή για το ότι έφερε τα φορτηγά στο επόμενο επίπεδο, της μαζικής παραγωγής, στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Το 1925 το πρώτο μαζικής παραγωγής αποθηκευτικού τύπου φορτηγό ήρθε από τη γραμμή συναρμολόγησης της Ford. Αποτελούνταν από ένα κουτί φορτίου, ένα άνοιγμα-πύλη στο πίσω μέρος, θυλάκια κα μία ανάρτηση για εργασία μεγάλου βάρους. Δεδομένου ότι η κύρια λειτουργία ενός φορτηγού είναι η μεταφορά φορτίου, τα φορτηγά γρήγορα άρχισαν να κερδίζουν σε δημοτικότητα, ως ένα αποτελεσματικό και οικονομικό μέσο για τη μεταφορά προϊόντων.


Τύποι τροχοφόρων


Τα πρώτα φορτηγά ήταν σε θέση να μεταφέρουν μεγάλα και βαριά φορτία. Καθώς η βιομηχανική επανάσταση στον τομέα της γεωργίας και των βιομηχανικών προϊόντων συνέχισε να επεκτείνεται τον εικοστό αιώνα, η ανάγκη για μεγαλύτερα φορτηγά που θα μπορούσαν να χειριστούν μεγαλύτερα και βαρύτερα φορτία αυξάνεται. Σήμερα, τα φορτηγά έχουν γενικά 3 μεγάλες κατηγορίες, ελαφρών, μεσαίων καθηκόντων και βαρέων.

φορτηγά ελαφρών καθηκόντων είναι συνήθως τα τυπικά αποθηκευτικού τύπου φορτηγά με μέγιστο μεικτό βάρος οχήματος περίπου 6 τόνων, ενώ το εσωτερικό τους μοιάζει περισσότερο σε ένα κοινό επιβατικό αυτοκίνητο, παρά σε οποιοδήποτε άλλο είδος φορτηγού. Κατά την πώληση ενός μεταχειρισμένου φορτηγού, τα αποθηκευτικού τύπου έχουν την τάση να διατηρούν την αξία τους σε σχέση με τα επιβατηγά οχήματα λόγω της προσαρμοστικότητάς τους.

Μεσαίων καθηκόντων φορτηγά είναι συνήθως μεταξύ 6-12 τόνων μεικτού βάρος οχήματος. Η πλειοψηφία των μηχανών σε αυτά είναι diesels, κινητήρες ντίζελ, λόγω του χαμηλότερου κόστους των καυσίμων και το προσδόκιμο ζωής είναι συνήθως τρεις φορές μεγαλύτερο από ένα βενζινοκινητήρα.

Βαρέων καθηκόντων φορτηγά είναι αυτά άνω των 12 τόνων μεικτού βάρους οχήματος και γενικά λειτουργούν πάντα με κινητήρες ντίζελ, λόγω της υψηλότερης ροπής, του χαμηλού κόστους των καυσίμων και της μεγαλύτερης αντοχής τους. Τα βαρέων καθηκόντων φορτηγά χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα σε μεγάλες αποστάσεις λόγω της ικανότητάς τους να μεταφέρουν μεγάλα και βαριά ωφέλιμα φορτία.

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο φορτηγό, γενικά αναζητήστε αυτά που έχουν τα λιγότερα διανυθέντα χιλιόμετρα. Το κόστος αντικατάστασης ενός κινητήρα θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ ακριβά. Επισκεφθείτε το www.epagelmatika.gr για να μάθετε περισσότερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου