Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επιλέγοντας το κατάλληλο μοντέλο λεωφορείου προς αγορά


Πολλά λεωφορεία διατίθενται στην αγορά προς πώληση σχεδόν κάθε μέρα, αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για τις ανάγκες και τα θέλω σας. Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε ένα λεωφορείο, κυρίως αν πρόκειται για μεταχειρισμένο, τότε το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε προς την εκπλήρωση της επιθυμίας σας είναι η επιλογή του σωστού λεωφορείου. Η επιλογή ενός λεωφορείου που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας είναι μια κακή επένδυση. Τους παρακάτω δείκτες πρέπει πάντα να τους έχουμε κατά νου, κατά την αγορά ενός λεωφορείου:

1. Είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ένα λεωφορείο πολύ καλά πριν από την αγορά, για πιθανές φθορές και τμήματα που απαιτούν αντικατάσταση. Πρέπει να διαπιστωθεί αν τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα στην αγορά ή όχι και αν υπάρχει προμηθευτής εξουσιοδοτημένος να παράσχει αντικατάσταση για την ανάλογη εταιρεία στην οποία ανήκει το προς αγορά λεωφορείο, εντός της περιφέρειας για να αποφύγετε τα πολλά έξοδα. Έτσι, θα καθοριστεί το κόστος για πιθανή επισκευή του λεωφορείουκαι στη συνέχεια να αποφασιστεί η τιμή της αγοράς.

2. Εάν ένα λεωφορείο απαιτεί πολλαπλές αλλαγές τότε καλό είναι να μην προβείτε στην αγορά του. Αγοράζοντας ένα λεωφορείο χωρίς σαφή εικόνα του πότε οι επισκευές θα ολοκληρωθούν ή πόσο το σύνολο του έργου θα κοστίσει, μπορεί να αποβεί ακατάλληλη επένδυση.

3. Οικονομικοί παράγοντες όπως το κόστος ασφάλισης, τα τέλη αδειών, το κόστος συντήρησης, το κόστος ανακαίνισης και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για ανάλυση, πρέπει επίσης να εκτιμώνται για κάθε λεωφορείο που είναι προς πώληση και αγορά.

4. Διαφορετικοί τύποι λεωφορείων υπάρχουν για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένα σχολικό λεωφορείο θα είναι διαφορετικό από ένα τουριστικό λεωφορείο πολυτελείας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε τον τύπο λεωφορείου εκείνο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

5. Τέλος, πριν προβείτε στην αγορά ενός λεωφορείου είναι απολύτως απαραίτητο, μετά την ανακαίνισή του, να αλλάξετε τον «τίτλο του». Για παράδειγμα, ένα λεωφορείο 1980 μοντέλο μπορεί να έχει εκ νέου τον τίτλο του μοντέλου 2008 αν έχει δεχτεί πλήρη αντικατάσταση των φθαρμένων μελών του με τελευταίας παραγωγής ανταλλακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου