Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ στήν πλατεία ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Διοργανώνει η Άνοιξη την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Συνέντευξη Τύπου για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, παραχώρησαν στις 11.00 χθες το πρωί στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιον” τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη”,όπου και ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, θα πραγματοπο ιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων ανέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “Η Άνοιξη” κ. Απ. Θωμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως τα τελευταία 30 χρόνια το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί κατά πολύ , αφήνοντας αιχμές πως γι' αυτό ευθύνεται η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που μας έταξαν ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε οι αγρότες θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. όμως μας πήραν και αυτά που είχαμε για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι τράπεζες έμπορο βιομήχανοι και παραγωγοί. Με αυτό τον τρόπο μειώθηκε δραστικά το αγροτικό εισόδημα και οι μικρομεσαίοι αγρότες . Παραδοσιακές καλλιέργειες σβήνουν και εγκαταλείπονται. Καμιά ανοχή, πίστωση χρόνου δεν μπορεί να δοθεί στη νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα τα γνώριζε και τα γνωρίζει. Άλλωστε η εφαρμοζόμενη ΚΑΠ έχει την υπογραφή της”.

Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις των αγροτών, επισημαίνοντας: “Στη σύσκεψη της Κυριακής εκτιμήσαμε την κατάσταση που επικρατεί και είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία εφαρμόζεται με πρόσχημα την κρίση και το επικαιροποιημένο μνημόνιο». Συνεχίζοντας, ανέφερε: “Συντονισμένα θα δώσουμε τη μάχη με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΜΑΣ και την ΟΓΕ. Πέραν των κινητοποιήσεων που έχουν προσδιοριστεί για τις 24 και 29 Ιανουαρίου, ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε πως οι αγώνες των αγροτών θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν προκειμένου να διεκδικηθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών που διευρύνονται λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών”.

Από την πλευρά το μέλος της ΠΑΣΥ κ. Γ. Κελεπούρης, υπογράμμισε τα σημαντικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, το αυξημένο κόστος της παραγωγής και τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων που οδηγούν τους αγρότες στο να εξαφανιστούν από τον χάρτη.Η φτώχεια πλήττει τους αγρότες, σημείωσε, καλώντας τους τελευταίους να συσπειρωθούν.

Γι' αυτό τον λόγο και προκειμένου “να μην ξεκληριστεί η αγροτική μικρομεσαία τάξη” που “θέλουν την εξοντώσουν οι μεγαλοαγρότες μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής”, ο ίδιος, απευθυνόμενος στους αγρότες, υπογράμμισε πως θα πρέπει να δώσουν βροντερό παρών στην διαδήλωση, τονίζοντας: “σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αγωνιστές που υπάρχουν και τους νέους που θα ξεπηδήσουν, ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό αγροτικό κίνημα που, σε κοινή πορεία με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, θα αντισταθεί και θα αντεπιτεθεί το επόμενο διάστημα οργανώνοντας μικρούς και μεγάλους αγώνες, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός λαϊκού μετώπου που θα βάζει φρένο στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και μειώνουν το εισόδημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου