Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πετρέλαιο κίνησης μόνο για λεωφορεία-φορτηγά δημόσιας χρήσης εκτός ΕΕ


Τα πρατήρια υγρών καυσίμων που θα είναι αφορολόγητα στους μεθοριακούς σταθμούς, Κήπων, Ευζώνων και Κακκαβιάς, θα εφοδιάζουν μόνο με πετρέλαιο κίνησης τα φορτηγά και λεωφορεία δημόσιας χρήσης των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οδηγοί επίσης των οποίων θα είναι από τρίτες χώρες.

Αυτό ξεκαθάρισε ο προϊστάμενος του τελωνείου των Κήπων του Έβρου, Νίκος Λεμονάκης, ο οποίος επικαλέστηκε απόφαση του ίδιου του Υπουργείου.

«Εμείς από την πλευρά μας θα ελέγχουμε αν τηρούνται οι όροι αυτοί. Επ' ουδενί δεν ισχύει ο εφοδιασμός όλων των καταναλωτών. Δυστυχώς τις μέρες αυτές η φημολογία αυτή διέρρευσε παραπληροφορώντας τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Λεμονάκης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων Ροδόπης Γρηγόρης Κακαρέλης, δήλωσε ότι η διευκρίνιση, ότι αφορά φορτηγά και λεωφορεία, αλλά και οδηγούς χωρών εκτός ΕΕ, έγινε τώρα και εξέφρασε την ευχή να μπορεί να τηρηθεί.

«Και πάλι όμως υπάρχει ζημιά για την τοπική οικονομία, ενώ τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Το μεν κράτος απαλλάσσεται από την απόδοση ΦΠΑ, αλλά τον επιζητεί από τους επαγγελματίες που έχουν πρόβλημα στην απόδοσή του", σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κακαρέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου