Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Αγορά λεωφορείων - τι πρέπει να γνωρίζετε


Όταν μιλάμε για το ζήτημα της πώλησης και της αγοράς ενός λεωφορείου, είτε καινούριου ή μεταχειρισμένου, υπάρχουν ορισμένα πολύ συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να βρείτε ένα υψηλής ποιότητας και προσιτής τιμής λεωφορείο για να επενδύσετε.

Το πρώτο βήμα στις πωλήσεις των λεωφορείων είναι να προσδιοριστεί το πεδίο της αναζήτησης. Υπάρχουν αμέτρητες αντιπροσωπείες λεωφορείων, online καταστήματα αγοράς και πώλησης καθώς και δημοπρασίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό μοντέλο. Το πεδίο της αναζήτησής σας θα προσδιοριστεί σημαντικά από με τις εκάστοτε ανάγκες και το μέσο αγοραπωλησίας που προτιμάτε για την επένδυσή σας.

Όπως είναι λογικό, ο προϋπολογισμός παίζει φοβερά σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις και την αγορά επαγγελματικών λεωφορείων. Απαιτείται να λάβετε υπόψη σας, όχι μόνο τα έξοδα της αγοράς, αλλά και το κόστος που χρειάζεται ένα λεωφορείο για να συντηρηθεί σωστά, δαπάνες όπως τα καύσιμα κίνησής του, τα τέλη για άδειες λειτουργίας και κυκλοφορίας του και άλλα αντίστοιχα.

Επίσης σημαντικό βήμα πριν προβείτε στην αγορά ενός λεωφορείου, είναι ο λεπτομερής έλεγχος της ποιότητας του οχήματος και φυσικά της αξιοπιστίας του προμηθευτή. Μία ένδειξη προς αποφυγήν αγοράς, θα μπορούσε να είναι η ποσότητα σκουριάς που έχει προσβάλει τα μεταλλικά μέρη του μεταχειρισμένου λεωφορείου στα χρόνια κατασκευής και λειτουργίας του.

Όταν μιλάμε για μεταφορά, καλό θα ήταν να μείνετε στην αξία ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων, καθώς είναι ευκολότερο να το χειριστεί κανείς και μπορεί να κάνει την οδήγηση λιγότερο κουραστική. Σκεφτόμενοι άλλωστε μακροπρόθεσμα, στην περίπτωση που θα αποφασίσετε τη μεταπώληση του λεωφορείου σας, μάλλον θα έχετε περισσότερη τύχη με ένα αυτόματο μοντέλο.

Τέλος, σκεφτείτε την ισχύ της μηχανής που επιθυμείτε να έχει το λεωφορείο που πρόκειται να αγοράσετε, η οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τα άτομα που θα φιλοξενεί το λεωφορείο και τον τύπο των διαδρομών που θα εκτελεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου