Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μάλλον κάτι συμβαίνει με την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων


Ακούστηκε ότι αυξήθηκαν σε 2 οι υπουργοί της κυβέρνησης που άλλαξαν την άποψή τους για την εφαρμογή του μέτρου. Ζήτησαν να καθυστερήσει η όλη διαδικασία και να επανεξεταστούν τα οικονομικά κίνητρα. Οπως και να έχει, η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει σύντομα την τελική απόφασή της και να μην «παίζει το κρυφτούλι» με τους καταναλωτές και τους εμπόρους.

» Απογοητευτικά πάντως είναι τα αποτελέσματα από την κίνηση της αγοράς των αυτοκινήτων το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου, σε σχέση με την αντίστοιχο διάστημα το 2010. Η πτώση των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων κυμάνθηκε γύρω στο 70%. Οι υποψήφιοι αγοραστές αναμένουν την απόσυρση για να προχωρήσουν στην αγορά του νέου αυτοκινήτου τους. Οσοι έχουν κάνουν παραγγελία ένα αυτοκίνητο,καθυστερούν την παραλαβή του, για να επωφεληθούν από την κρατική επιχορήγηση που προβλέπει η απόσυρση.

» Η Toyota πρωταγωνίστησε στην ελληνική αγορά και το 2010. Οι συνολικές ταξινομήσεις έφθασαν τις 19.414 μονάδες. Πήρε την πρώτη θέση στα επιβατικά με 16.716 πωλήσεις, μερίδιο 11,8% καθώς και στα επαγγελματικά αυτοκινήτα με 2.698 ταξινομήσεις,ποσοστό 25,4%.

Ο κ. Αριστείδης Αραβανής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ελλάς, δήλωσε: «Σε μια χρονιά απρόβλεπτων και συγχρόνως δυσμενών εξελίξεων, η Toyota έκανε ρεκόρ εικοσαετίας στο μερίδιο της (12,8%) στην ελληνική αγορά. Ευχαριστούμε θερμά και καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Toyota τους 19.414 πελάτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Παράλληλα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους 350.000 πελάτες μας ότι και τη νέα χρονιά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες της αγοράς, προσφέροντας νέα προϊόντα με προσήλωση στην απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου